POWER PLATE

POWER PLATE

Izdvajamo

  • Kompletan trening snage u trajanju od 20 min
  • Poboljšava tonus mišića i snagu, jača mišićno-tetivne struktura
  • Poboljšava cirkulaciju, ubrzava metabolizam, pomaže u borbi protiv kilograma i celulita
  • Najsavremenije Power Plate sprave
  • Sertifikovani instruktori za rad na spravama
  • Utiče na opuštanje i umanjuje stres, podstiče lučenje hormona sreće

Orange zone fitnes klub raspolaže Power Plate spravama koje su namenjene kako rekreativkama, tako i profesionalnim sportistkinjama, ali i ženama kojima su potrebni rehabilitacioni procesi. Power Plate sprava radi uz pomoć višesmernih vibracija za stezanje i opuštanje mišića. Vibracije koje prave ove sprave “teraju” Vaše telo da održava stabilnost, čineći tako da čak i stajanje na mašini predstavlja vežbanje. Drgim rečima, vibriranje platforme Power Plate-a izaziva prirodni odgovor našeg neuro-mišićnog sistema koji apsorbuje vibracije, vršeći prirodne, refleksne kontrakcije. Neka iskustva vežbača na Power Plate-u pokazuju da 10 minuta na ovoj mašini može doneti iste rezultate kao i 60-minutni konvencionalni trening, jer istovremeno odrađuje mnoge mišićne grupe.

Ove harmonične vibracije pomeraju platformu Power Plate-a prvenstveno gore-dole čime se poboljšava snaga mišića, napred-nazad i levo-desno, što doprinosi boljoj ravnoteži i koordinaciji. Frekvencije vibracija idu od 25 do 50 Hz. Naprimer, u vežbi čučnja se „odradi“ 900 čučnjeva na podešavanjima od 30 Hz u vežbi u trajanju o 30 sekundi.

Tehnologija je prvobitno dizajnirana da pomogne ruskim kosmonautima da pripreme svoja tela za negativne efekte bestežinskog stanja u svemiru. Kako bi izbegli gubitak koštane mase koja se dešava u odsustvu mišićne aktivnosti u atmosferi bez gravitacije, bilo im je potrebno nešto čime mogu da ih vrlo efikasno angažuju i time spreče osteoporozu. Tada su počeli da primenjuju vibracionu tehonologiju koja je, izazivajući refleksne kontrakcije, obezbeđivala veoma intenzivni angažman mišića. Guus van der Meer, holandski olimpijski trener je 1999 godine patentirao prvu komercijalnu vibracionu spravu za vežbanje, pod nazivom POWER PLATE.

Power Plate može da se koristi za obavljanje jednostavnih vežbi na vibrirajućoj platformi, vežbi istezanja a za kompleksnije vežbe kao i za učestalost vežbi najbolje je konsultovati ličnog trenera. Trening istezanja na Power Plate-u je najbolje odraditi nakon trake za trčanje ili nekog drugog treninga usmerenog na noge.

Već posle dve nedelje primetićete poboljšanje i imaćete osećaj pravilnijeg držanja tela. Prvi efekti su vidljivi na telu posle mesec dana. Za osobe koje pre toga nisu nikada vežbale potreban je nešto duži period.