KRUŽNI TRENING

KRUŽNI TRENING

Izdvajamo

  • idealan u vežbanju početnika, kao i iskusnih vezbača
  • povećaćete  mišićnu izdržljivost, snagu i aerobnu izdržljivost.
  • svaki krug obuhvata odredjen broj vežbi
  • program za regulisanje telesne mase
  • vrlo zanimljiv za veće grupe vežbača, različitih starosnih kategorija
  • obuhvata sve najvažnije mišićne grupe

Ako govorimo o organizaciji rada jednog treninga u fitnesu vrlo često se primenjuje KRUŽNI TRENING.

Kružni trening je idealan u vežbanju početnika, kao i iskusnih vezbača, a samim tim ćete povećati  mišićnu izdržljivost, snagu i aerobnu izdržljivost.

Kružni trening podrazumeva izvodjenje nekoliko ” krugova”. Svaki krug obuhvata odredjen broj vežbi koje vam odredi trener. U svakom krugu se radi po jedna serija svake vežbe. Ovaj način treninga,dovodi do velike potrošnje kalorija, pa se može koristiti  kao program za regulisanje telesne mase.

Kružni trening je vrlo zanimljiv za veće grupe vežbača, različitih starosnih kategorija kao i nivoa fizičke pripremljenosti. Vežbanje traje relativno kratko. Kružnim treningom bi trebalo obuhvatiti sve najvažnije mišićne grupe. Redosled vežbi je uvek isti u jednom krugu, pauze su do 60 sekundi, a ukunpno trajanje takvog treninga je do 1h.

Metod kružnog treninga treba da omogućiti što bolji oporavak mišića, jer se vežbe naizmenično izvode za gornji i donji deo tela. Sam napredak se ogleda u smanjenju vremena koje vam je potrebno da bi ste uradili jedan krug. Bilo bi poželjno da se jedan trening sastoji iz tri kruga, a ovakvim načinom vežbanja tri puta nedeljno ćete sigurno doći do željenih rezultata.