SPECIJALNI PROGRAM

SPECIJALNI PROGRAM

Izdvajamo

  • vežbanje u prenatal periodu-program za trudnice
  • vežbe za korekciju deformiteta kičmenog stuba
  • vezbe za osobe sa velikim viskom kilograma
  • vežbanje u postnatal periodu-postporodjajni program

BUDITE VITKE I POSLE POROĐAJA

Specijalni program za žene u postporođajnom periodu je kombinacija pilatesa, cardio mašina kao i bodytec mašina (dubinska elekstrostimulacija mišića).

Jedno od pitanja koje se često postavlja u svakodnevnom životu jeste: kada bi trebalo početi sa rekreacijom posle porođaja?

Umereno vežbanje
S obzirom na to da telo žene pretrpi velike promene u toku trudnoće, fizička aktivnost je veoma važna u postporođajnom periodu. Fizička aktivnost preporučuje se već nedelju dana nakon porođaja, naravno, ukoliko ne postoje zdravstvene tegobe. U slučaju carskog reza i krvarenja, potrebno je konsultovati se sa lekarom. Budite umereni u vežbanju, jer povećan i dugotrajan napor mogu pogoršati kvalitet majčinog mleka.

Pilates reformer
Pilates reformer nije suviše naporan, a odličan je za rekreaciju jer ravnomerno angažuje sve delove tela. Pilates će ojačati ligamente i mišiće, a samim tim, vaše telo će postati gipko i pokretljivo. Novim mamama će vežbanje pomoći da održe kondiciju, skinu višak kilograma i zadrže samopouzdanje. Savetuje se vežbanje tri puta nedeljno po sat vremena.